KeP inspiratiedag

KeP inspiratiedag

Zaterdag 19 september 2020 kunnen we onder een paar voorwaarden weer bij elkaar komen. Graag informeren wij jullie dan ook over de Kinderen en Permacultuur Inspiratiedag voor volwassenen.


HET PROGRAMMA

12.30 uur      inloop
13.00 uur      Start workshop: Stevig in de Aarde door Annelies.
korte pauze met koffie en thee
15.00 uur      Einde workshop
soep van Claudia
15.30 uur      Netwerken en KeP gerelateerde vragen
17.00 uur      Einde inspiratiedag

Workshop: Stevig in de Aarde door Annelies van Rijn
Hoe stevig sta jij in je schoenen als je kinderen een permacultuuractiviteit aanbiedt? Of je nu ervaring hebt met kinderen en weinig met permacultuur of juist ervaring hebt met permacultuur en weinig met kinderen; deze workshop is in beide gevallen interessant. Na een introductie, staat er een activiteitencircuit klaar met 5 of 6 permacultuuractiviteiten in het thema ‘Aarde’. Tijdens de activiteiten kun je ervaren, beleven en ontdekken. Daarnaast is er tijdens de activiteiten aandacht voor jouw leraar/docent competenties en vaardigheden. Hoe breng je kennis over permacultuur op kinderen over? Een echte hands-on, minds-on workshop dus. Een workshop die de permacultuurdidactiek op een praktische manier overbrengt, zodat je daarna direct met een groep kinderen aan de slag kunt.

Annelies is leerkracht basisonderwijs en verzorgt de workshop. Vanuit een ‘onderwijs’ perspectief, koppelt ze onder andere de compentiematrix voor leerkrachten, de onderzoekend en ontwerpend leren methode en het ontwerpen van een rijke leeromgeving aan de inhoud van het permacultuur curriculum. Andersom is zij bekend met het permacultuur curriculum en geeft mensen graag handvatten om hun eigen kennis en ervaringen op een leuke, permacultuurwaardige en effectieve wijze over te brengen op kinderen. 

Netwerken en KeP gerelateerde zaken.
Elkaar eindelijk weer offline zien is natuurlijk  al ontzettend leuk en wie weet wat voor mooie ontmoetingen en samenwerkingen deze bijeenkomst gaat opleveren.

Daarnaast; tot nu toe is KeP Nederland organisch tot stand gekomen, gegroeid en gevormd. Nu is wellicht de tijd om het wat structureler te organiseren en vorm te geven. Ook wil het internationale team ons graag ondersteunen met bijvoorbeeld trainingen. Ze hebben gevraagd een voorstel te doen over hoe we KeP in Nederland in de toekomst voor ons zien en wat daar voor nodig is. In een ter plekke te ontstane werkvorm/gesprek hopen we hier meer inzicht in te krijgen.


LOCATIE

Terragon Naturelab, Osdorperweg 665, 1067 SV in Amsterdam.

.

ENTREE

De entree bedraagt 10 euro. *

De dag is inclusief thee, koffie, water en soep.
Zelf meenemen: gewenste tussendoortjes (fruit/koek)

Van de entree compenseren wij de gemaakte kosten voor de activiteit/het event zelf (zoals koffie/thee, waterverbruik toilet, soep) en de websitehosting van www.kinderenenpermacultuur.nl.

Na het aanmelden, ontvang je binnen een aantal dagen een betaalverzoek via de mail om het bedrag handmatig of via de link over te maken.

.

AANMELDEN is verplicht en kan via childreninpermaculturenl@gmail.com . Vermeld daarin je naam/ de namen van de personen die je wilt aanmelden. De inschrijving is pas definitief na betaling en vervalt wanneer niet binnen 5 dagen na aanmelding betaald is. Er is maximaal plek voor 30 personen. Lees hieronder ook de voorwaarden.

.

VOORWAARDEN

Iedereen die zich aanmeldt, is op de hoogte van en houdt zich aan de volgende richtlijnen:
– Bij binnenkomst  wordt een gezondheidscheck gedaan. Deze bestaat uit een aantal vragen over uw gezondheid en de gezondheid van uw huisgenoten. BIJ COVID-19 gerelateerde KLACHTEN, BLIJF THUIS! 

– Er wordt 1,5 meter afstand tussen personen bewaard.

– Tijdens de workshop introductie blijft u zoveel mogelijk op dezelfde zitplaats.


BUITEN en SLECHT WEER

De inspiratiedag vindt buiten plaats. Bij slecht weer gaat de activiteit niet door, omdat er onvoldoende plek binnen is om te voldoen aan de RIVM richtlijnen. Als de activiteit wordt afgelast, wordt daar uiterlijk vrijdagavond 18 september over gecommuniceerd via een email. De entree kosten ontvangt u dan terug.

.

VERVOER en PARKEREN

Parkeren kan op het grasveld naars de ingang van Terragon Nature Lab.

Kom je met het openbaar vervoer, laat dit dan even weten via childreninpermaculturenl@gmail.com. Dan kijken of er een mogelijkheid bestaat om je op te halen op station Amsterdam Sloterdijk, Lelylaan of Schiphol.

Let op! Een mondkapje is verplicht bij het reizen in het openbaar vervoer.

 
Graag tot de 19de en mochten er nog vragen zijn, deze zijn welkom op childreninpermaculturenl@gmail.com