Introductiecursus Children& Permaculture; 12 mei 2019, Eindhoven

Introductiecursus Children& Permaculture; 12 mei 2019, Eindhoven

De 3de bijeenkomst van ons nieuwe netwerk vindt plaats op 12 mei in Eindhoven. Het is een mooie combinatie van kennismaking met elkaar, met twee Eindhovense projecten én een introductie cursus Children and Permaculture. We zijn te gast op het terrein van de Stadsakkers van Eindhoven. Aalsterweg 285 F, 5644 RE Eindhoven. OPGEVEN uiterlijk 5 mei.

’s Ochtends horen we meer over de Stadsakkers, een project waar vrijwilligers voedsel verbouwen voor de Voedselbank Eindhoven, op 0,6 ha plus een grote kas. Niet permacultuur, wel sociaal en biologisch. Een korte uitleg van het project Stadsakkers van Frans Bosmans. Op loopafstand bevindt zich een ander interessant project, een permacultuur ‘bostuin’ in oprichting waar we een kijkje gaan nemen. Bewoners van het voormalig klooster Eikenburg, waar het terrein bij hoort, trekken dit project. De trekker van het project, vertelt ons ter plekke meer hierover.  Tussendoor is er tijd voor een kennismaking met het Kinderen en Permacultuur netwerk en elkaar.

’s Middags krijgen we een korte introductie cursus Children in Permaculture van Didi Deshaies, een van de auteurs van het handboek, ‘The Children in Permaculture Manual’. Didi is van oorsprong pedagoog en gaat in op de activiteiten en het curriculum die ontwikkeld zijn tijdens het Children in Permaculture project, de ‘flow’ van een goede activiteit en hoe je deze kunt inzetten. We doen buiten ook enkele activiteiten. Als je het boek hebt (gelezen), een mooie kans om nog meer te leren en al je vragen te stellen. Als je het handboek niet hebt, een mooie kans om te horen wat er allemaal instaat, en hoe je dit zelf kunt gebruiken. Deze cursus wordt gegeven in het Engels.

Nb, het is ook mogelijk om een deel van het programma te volgen.

Kosten

Omdat het netwerk geen financiële middelen heeft, vragen we voor deze dag we een bijdrage van:

25 euro (lager inkomen)

35 euro (gemiddeld inkomen)

45 euro (goed inkomen)

Dit kun je bij aanmelding zelf kiezen en vervolgens overmaken (bij voorkeur) of betalen op de dag zelf.

Lunch We nemen allemaal iets mee (liefst vegetarisch) dat we vervolgens samen delen. Voor drinken en soep wordt gezorgd.

Programma

10.00.aankomst en koffie, thee.

10.15. introductie Stadsakkers

10.30-11.15 introductie netwerk en kennismaken met elkaar

11.15-12.00 introductie permacultuur ‘bostuin’.

12.00-13.00 netwerken en gezamelijke lunch (potluck), er is soep

13.00-17.00 introductie cursus Children in Permaculture (in het Engels)

OPGEVEN uiterlijk 5 mei

ENGLISH;

The 3rd meeting of the Dutch and Flemish Children and Permaculture network will be held on Sunday May the 12th in Eindhoven at Stadsakkers, Aalsterweg 285 F, 5644 RE Eindhoven.

The Stadsakkers is an 0,6 ha project in Eindhoven that is producing food for Foodbank in Eindhoven. We will get an introduction on the project and then there is time to introduce the network and ourselves. Afterwards we will briefly visit a nearby permaculture project.

In the afternoon we are very happy to have Didi Deshaies, co-auteur of the Children in Permaculture Manual with us. She is a pedagogue and will give us an introductory course,  in English, about the activities and curriculum that are described in the Permaculture Manual and about the ‘flow’ of a good activity. We will also practise some activities outside.

Costs

Because the netwerk doesn’t have financial means we ask a contribution of;

25 euro (lower income)

35 euro (average income)

45 euro (higher income)