Succesvolle bijeenkomst in Voedselbos Vlaardingen

Succesvolle bijeenkomst in Voedselbos Vlaardingen

Dit voorjaar vonden twee initiatieven elkaar en dat resulteerde in een bruisende netwerkbijeenkomst rondom kinderen, voedselbossen/permacultuur en educatie op 20 oktober!

Na een bezoek aan het Voedselbos en uitleg van Suzanne Stolk besteedden we de middag aan het elkaar leren kennen, elkaar wensen en behoeften, wie is waar mee bezig en hoe kunnen we elkaar helpen. Meer specifieke vertelden Petra en Erica over het internationale Children in Permaculture project, de conferentie en het handboek dat het resultaat van dit project was.

Vanuit Voedselbos Vlaardingen hoorden we dat het handboek al heel nuttig is gebleken. In Voedselbos Vlaardingen wordt namelijk gewerkt aan een educatieve leerlijn voedselbossen. Daarbij wordt dankbaar gebruik gemaakt van de manual Children & Permaculture die Petra en Erica meebrachten van de Europese bijeenkomst die zij in Praag bezochten. De manual bevat een helder curriculum (blz. 53) en blijkt een goede indeling te bieden (blz 90) om een les in elkaar te zetten.

Kortom, met een gemengde groep van ca 20 man/vrouw een geslaagde dag en een mooie start van het lokale netwerk!

Voor een volledig verslag, klik hier.